menu

Családireceptkönyv.hu

Krémes zöldségköret


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kevés kókuszolaj
1/2 szál póréhagyma vagy 1 kisebb fej lila hagyma
1/2 fej karfiol
1 kisebb édesburgonya
1-2 szál paszternák
só, bors
2 dl mandula tejszín (más paleo tejszín, kókuszkrém is jó)
2 nagy ek. nyílgyökérpor
1 ek. citromlé
pár szál petrezselyem apróra vágva

Elkészítés:


A zöldségeket tisztítsd meg, vágd apróra, egy tűzálló tálat kenj ki kókuszolajjal és szórd bele a zöldségeket. Sózd, borsozd és önts rá kb 1 dl vizet. Fedd le alufóliával, előmelegített 180 fokos sütőben süsd kb 20 percig.
vedd le a fóliát a zöldségekről, a mandulatejszínt keverd el a nyílgyökérporral, öntsd a zöldségekre. A végén locsold meg citromlével, szórd rá az apróra vágott petrezselymet és tálald.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nagyon finom :) nyami

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Majonézes krumplisaláta
Majonézes krumplisaláta

A krumplit héjában megfőzzük, közben pedig elkészítjük a házi majonézt. A tojássárgáját a folyamatosan adagolt olajjal krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a citromlevet, mustárt, cu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Fokhagymás burgonya
Fokhagymás burgonya

A megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, egy szűrőben leszűrjük és hagyjuk hűlni. A nagyobb darabokat ketté vágjuk. Lisztet összekeverjük pirospaprikával és ebben megforg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sára
Mozzarellás baconös burgonya a sütőből, mennyei tejf
Mozzarellás baconös burgonya a sütőből, mennyei tejf

A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük, majd sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és kiolajozott tepsibe tesszük, hozzáadjuk a felszeletelt bacont és az apróra vagdosott mozzarellát is...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Sarolta
Fokhagymás burgonya
Fokhagymás burgonya

A megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, egy szűrőben leszűrjük és hagyjuk hűlni. A nagyobb darabokat ketté vágjuk. A lisztet összekeverjük pirospaprikával és ebben megfo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk