menu

Családireceptkönyv.hu

Málnalekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg szép érett málna
30 dkg xilit
15 gr pektin
1/2 citrom leve.

Elkészítés:


A gyümölcsöt alaposan megmostam és átválogattam, majd feltettem főni. Amikor megforr, átpasszíroztam az egészet és a magokból 1 e.k. visszakerült a szószba,hogy guszta rusztikus legyen smile hangulatjel:). Újra tűzre tettem , majd belekerült a xilittel elkevert pektin is. Még 5'-ig főztem és mentek a csírátlanított üvegekbe, majd a befőzőautomatába 80°C-on 20'-ig.

Trükkök, tippek, praktikák:


automata nélkül is müködik, hagyományos módon szvsz

Málnalekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Bodzavirág lekvár
Bodzavirág lekvár

Citromokat karikázzuk fel, a virágokkal rétegezzük egy nagyobb edénybe és öntsük rá a vizet. Egy éjszakát pihen hűvös helyen. Másnap nyomkodjuk ... és szűrjük le. Pucolt almá...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lekvár cukormentes mikróban
Lekvár cukormentes mikróban

1. Olvaszd ki a gyümölcsöket, lehetőleg kíméletesen - tehát ne mikróban! A gyümölcsöket csöpögtesd le. 2. Tedd a gyümölcsöket egy nagyobb bögrébe, és keverd össze az édesítővel. T...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Baracklekvár levendulával (Limara)
Baracklekvár levendulával (Limara)

A barackot megmosom, majd forró vízbe dobom. Egy-két perces fürdő után hideg vízbe szedem. Így a gyümölcs húsa szinte kicsúszik a héjából. A kimagozott, megtisztított gyümölcsöt l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Zöldbab befőzőautomatával
Zöldbab befőzőautomatával

A zöldbabot megmostam többszörösen váltott vízben, majd megtisztítottam. 2 cm-es darabokra vágtam, majd megtöltöttem velük az üvegeket a befőzőautomata használati utasítását követv...

Elkészítési idő: 30 perc+automat
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk