•25 dkg köles
•25 dkg kukoricadara
•csipet só
•fél citrom reszelt héja
•4 evőkanál kókuszreszelék
•eritrit ízlés szerint
A forgatáshoz:
•kókuszreszelék
Valamint:
•kb. 20 szem apró eper
A kölest és a kukoricadarát háromszoros mennyiségű vízben csipet sóval külön-külön megfőzzük. Mikor kihűlt, összekeverjük a két masszát, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és belereszeljük a citrom héját, ízlés szerint egy kis eritritet is adhatunk hozzá. Gombócokat formálunk belőlük, és a közepükbe egy-egy eperszemet rejtünk el. Kókuszreszelékben megforgatjuk (ha akarjuk, gyorsan, de nagyon gyorsan lefényképezzük, mielőtt ráveti magát a sáskahad), és tálaljuk.
Kínálhatunk hozzá tejfölt és eritritet, de anélkül is finom!
Egy lábasban kis lángon felolvasztjuk a vajat, a csokoládét és a cukrot és alaposan összekeverjük az egészet. A magvagat egy robotgéppel, vagy egy éles késsel finoman, csak éppen h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát 1-2 órára beáztatjuk a rumba.A vajat,a cukor felét,a tojássárgákat,a diót és a leszűrt mazsolát habosra keverjük annyi tejszínnel,hogy kenhető legyen.A piskóták felét tá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz alapanyagokat egy tálba tesszük és robotgéppel összekeverjük. A tésztát fél órán át pihentetjük, kiolajozott sütőben elkezdhetjük megsütni a palacsintákat. A tésztába ízlés szer...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az egész tojásokat a cukorral 7-8 perc alatt elektromos keverővel jó habosra kikeverjük. 2. Ezután hozzákeverjük apránként a vizet és a sütőporral elkevert lisztet. 3. E...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz