-10 dkg mandula és törökmogyoró vegyesen (mindegy milyen arányban)
- 4 tojás
- 3 evőkanál nyírfacukor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- cukrozatlan vörösáfonya és ízlés szerint bármilyen aszalt gyümölcs
A mogyorót és mandulát daráld finomra, és szórd bele a szódabikarbónát. A tojások sárgáját és fehérjét válaszd szét. A sárgájához add hozzá a nyírfacukrot és keverd fehéredésig. Ebbe tedd a finomra darált magvakat és keverd homogén masszává. Mehet hozzá a vörösáfonya. A tojásfehérjét verd fel kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a masszába.
180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben süsd 25-30 percig aranybarnára. Tűpróbával ellenőrizd, valóban megsült-e. Ha kész, hagyd kihűlni, és szórd meg darált nyírfacukorral, amihez adhatsz fahéjat is.
Az a jó benne, hogy könnyű kettévágni, ezért tökéletes piskótaalap lehet
Ezeket összegyúrom annyi tejföllel, amennyit felvesz a tészta. A tésztát 3 részre osztom, vékonyra kinyújtom (kb. 3-4 mm), a tepsi hátoldalára teszem, de mielőtt sütőbe rakom,...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KönnyűEzeket egy tálba téve összeturmixoljuk. Még tettem bele egy kis mazsolát és aprított diót, mert azt úgy szeretem, és kizsírozott gyümölcskenyér formába öntöttem! Majd betettem a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelmelegítjük a cukrot a vízzel, amint elkezd forrni, levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a margarint, kekszet és a diót. Elfelezzük a masszát, a felébe beledolgozzuk a csokit és a kaka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű