menu

Családireceptkönyv.hu

Répalekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kg sárgarépa
3 db citrom
i1 kávés kanál őrölt gyömbér
1,5 kanál cukorhelyettesítő (eritritol és stevia) alapú,de ez tényleg intenzív vigyázni kell vele mert édes!!!

Elkészítés:


Sárgarépát megpucoltam karikára vágtam,annyi vizet öntöttem rá ,hogy ellepje éppen,beletettem a gyömbért,ciromhéját reszeltem bele,utána megpucoltam a citromot a fehér héjától, össze vágtam apróra, a levével együtt bele raktam.
Addig főztem míg a répa megpuhult,utána kézi mixerrel össze turmixoltam, bele raktam az édesítőt még azzal is összekevertem, és visszatettem a tűzhelyre egyet rottyant és ment az üvegekbe!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Káposzta savanyítás
Káposzta savanyítás

Szedjük le a káposzta külső leveleit, majd gyaluljuk le. Keverjük össze a legyalult káposztát kilónként 20-25 g sóval (fontos, hogy ne jódozott sót használjunk, a jód nem kedvez az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Narancslekvár
Narancslekvár

Elkészítés: A narancsokat meleg vízben, szivaccsal alaposan megmostam, egynek a héjából néhány darabot a fehér rész nélkül levágtam. Ezután a narancsokat meghámoztam, cikkekre s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almavaj recept
Almavaj recept

1.Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, és felkockázzuk. Minél kisebbek, annál rövidebb ideig kell főznünk. 2.Az almalevet, a cukor harmadát és a fahéjruda(ka)t felforraljuk, hogy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sárgadinnye uborka lekvár
Sárgadinnye uborka lekvár

Tisztítsuk meg a dinnyét és az uborkát, vegyük ki a magokat és reszeljük finomra egy nagy lábosba. Adjuk hozzá a vanília kikapart magjait, a cukrot, és a finomra vágott mentát. A c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk