menu

Családireceptkönyv.hu

Rizslepény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


200 g rizsliszt
2 dl víz
1 tk só

Elkészítés:


A vizet a sóval felforralom. Hozzáadom a lisztet és alaposan összekeverem, pár percig a tűzön hagyom (akárcsak az égetett tésztát), majd átteszem egy tálba. Lágy tésztát dagasztok belőle, ha szükséges, pár csepp vizet adok hozzá. Közben egy serpenyőt a legmagasabb hőfokra hevítek.

A tésztát hat részre osztom: ragadós, mancsolós, ezért vizes kézzel érdemes kezelni a masszát. A gombócokat kör alakúra lapítgatom, majd a serpenyőbe teszem. A lángot alacsony fokozatra veszem. A lepényeket akkor fordítom meg, amikor az alja elválik a serpenyőtől.

Trükkök, tippek, praktikák:


Megfelel kenyér kiváltónak.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Burgonya sajttal, sütőben sütve
Burgonya sajttal, sütőben sütve

1. Alaposan mossuk meg a burgonyát és mindegyiket böködjük meg egy villával. 2. A burgonyát tegyük a sütőbe és 180 fokon süssük 45 percen keresztül. A sütési idő függ a burgonyák...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sütőben sült ropogós hagymakarikák
Sütőben sült ropogós hagymakarikák

Egy edényben összekeverjük a lisztet, a sót, és a kétféle borsot. Egy másikban a joghurtot, a tojásokat és a lisztet. Sűrű, mártásszerű állaga legyen! A chipszet egy duplakéses a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Bulgur
Bulgur

2 bögre vizet felforralunk, hozzáadjuk a bulgurt, sózzuk, majd 10 percig a legkisebb lángon, lefedve főzzük. Ezután lezárjuk a gázt, a még fel nem szívott vizet a bulgur ezután fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Nokedli
Nokedli

A lisztet a tojással, sóval és annyi vízzel kavarjuk össze, hogy könnyen keverhető massza legyen. Lobogó, sós vízbe - amibe tehetünk 1 evőkanál olajat is - szaggatjuk, egyszerre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk