2 dl szóda
3 dl mandulatej (vagy tetszőleges magtej)
4 ek olívaolaj
1 g aszkorbinsav (vagy 2 ek almaecet, vagy pár csepp citromlé)
1 tk só
1 kk szódabikarbóna
1 lenmagtojás (1 ek lenmagliszt + 3 ek víz)
50 g barna rizsliszt
150 g hajdinaliszt
100 g kölesliszt
100 g mandulaliszt
1. Először keverjük össze a folyékony hozzávalókat egy nagy tálban, majd adjunk hozzá minden mást is.
2. Keverjük csomómentesre, majd hagyjuk pár percig állni a tésztát.
3. Amíg a tészta pihen, melegítsük elő a gofrisütőt.
4. Fontos, hogy az első gofri előtt egy pici olívaolajat vagy kókuszzsírt tegyünk a sütő felületére. Ez a második gofritól kezdve már nem lesz szükséges, de az elsőnél elengedhetetlen.
5. Süssük aranybarnára a gofrikat, nekem általában 8-9 perc kell a sikerhez.
6. Tálalhatjuk ízlés szerint gyümölcssel, csokiöntettel, vagy akár sós ízvilágú feltéttel is (pl. humusszal, zöldségkrémmel).
A recept összesen 226g szénhidrátot tartalmaz, nekem ennyi tésztából 8 gofricsillag lett a végén. Tehát egy gofricsillag, ami 5 kis gofriszívből áll, összesen 28g CH. Nagyon laktató.
Amennyiben nem kell figyelned a szénhidráttartalomra, akkor elég egyféle lisztet használnod: ebben az esetben a hajdinát javaslom. Viszont ha sokallod a 28g CH-t, akkor sem kell más recept után nézned, csak a mandulaliszt arányát növelned a receptben.
Tipp: Ha mégis leragadna a gofri, használj több olajat, de kipróbálhatod a durvábbra őrölt lenmaglisztet is a következő sütésnél, nekem az jobban bevált.
A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával és a mézeskalács fűszerrel. Ezután elmorzsoljuk a margarinnal. A többi hozzávalóval egy jól formálható masszává gyúrjuk. Lisztezett de...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a vaníliás cukrot, a tojást, az olajat és a felfutott élesztőt. Közepesen lágy,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesFelverjük a habtejszínt jó keményre. Egy másik tálban összekeverjük a tejfölt, a citrom héját és levét valamint a porcukrot, majd az így kapott krémet összeforgatjuk a tejszínhabb...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egyszerűen összekeverem. A meggylével csínján bánjunk, annyit adjunk hozzá, amennyivel könnyen formázható masszát kapunk. A közepébe mehet meggy vagy cseresznye i...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű