menu

Családireceptkönyv.hu

Tökfasírt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Fél kiló gyalult tök (cukkini vagy patiszon is lehet),
2 tojás,
10 dkg liszt vagy zsemlemorzsa,
15 dkg sajt,
só, bors, kapor, étolaj.

Elkészítés:


A tököt megsózzuk, aztán negyed óráig állni hagyjuk. Ezután kicsavarjuk a levét. Hozzáadjuk a lisztet (zsemlemorzsát), a reszelt sajtot, a tojásokat és az apróra vágott kaprot, sózzuk, borsozzuk. (Egy puha, de nem folyékony masszát kell kapnunk. Ha túl puha, tegyünk hozzá még lisztet vagy zsemlemorzsát.)
Egy serpenyőben néhány evőkanál olajat melegítünk. A fasírtmasszát evőkanállal beleszaggatjuk. A fasírtok mindkét oldalát ropogós aranybarnára sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
Kemencés csirkecombok pékné módra
Kemencés csirkecombok pékné módra

A csirkecombokat megtisztítom, besózom és megszórom a fűszerek keverékével. A megtisztított burgonyát a kizsírozott tepsibe rakom, és ízlés szerint sózom. A nagyobb darabokat el...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
LUCSKOS KÁPOSZTA
LUCSKOS KÁPOSZTA

A hust kissebb kockakra vagom A hagymat is aprora vagom Az olajon a hust megforgatom, addig, ameddig kifeheredik, hozza teszem a hagymat, es egyutt is parolom nehany percig Az e...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Vöröslencse-főzelék
Vöröslencse-főzelék

Az elkészítés lépései (részletesen) A lencsét alaposan megmossuk, és ha szükséges, átválogatjuk (úgy, ahogy a vöröslencse főzésénél szó volt róla). Megtisztítjuk a vöröshagymá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Krumpli kosár
Krumpli kosár

A burgonyát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk és 15-20 percig hideg vízben áztatjuk. A szeleteket kiolajozott muffin tepsibe rendezzük, egyet az aljára, ötöt körben, fedésben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk