menu

Családireceptkönyv.hu

Diós kosárka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 tojássárgája

a töltelékhez:

4 tojásfehérje
25 dkg porcukor
20 dkg darált dió
1,5 dl baracklekvár

Elkészítés:


A tésztához a hideg alapanyagokat összegyúrom. Fél centisre nyújtom, köröket szúrok ki belőle, és kosárkaformába nyomkodom. Mindegyikbe 1 tk lekvárt teszek.

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, óvatosan beleforgatom a diót, és minden kosárkát 3/4-ed részig töltök vele. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt világosra sütöm, porcukrozva tálalom.

Diós kosárka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Libacomb libamájjal, párolt káposztával, burgonyával
Libacomb libamájjal, párolt káposztával, burgonyával

A tepsibe teszünk 4 evőkanál libazsírt, 2–3 fej felkarikázott hagymát, feldarabolt paprikát és paradicsomot, erre ráhelyezzük a libacombokat és alufóliával lefedve 40–50 percig, sü...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Húsvéti nyúlseggtorta
Húsvéti nyúlseggtorta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókuszgolyó
Kókuszgolyó

A fenti alapanyagokat összedolgozzuk a kókuszreszelék kivételével. Vizes kézzel kicsi gombócokat formázunk, és belehempergetjük a kókuszreszelékbe. 2 órára a hűtőbe tesszük, majd...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szaloncukor (cukormentes kókuszos)
Szaloncukor (cukormentes kókuszos)

A hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük. Hűtőbe rakjuk akár egy éjszakára pihenni. Szaloncukor alakúra formáljuk. (Jól használható a szilikonos jégkockatartó.) A bevonathoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk