Hat tojássárgáját habosra keverünk hat evőkanál cukorral. Azután hozzáadjuk a felvert tojásfehérjék habját és négy csapott evőkanál lisztet. Vajjal kikent formában, nagyon lassú tűznél, előmelegített sütőben megsütjük.
Vizes piskóta
Olcsó, kiadós és több formában is felhasználható. Négy tojás sárgájához tegyünk hozzá hat evőkanál vizet és verjük fel habverővel, utána keverjünk bele huszonöt deka cukrot és húsz deka lisztet, ez utóbbit kanalanként, majd keverjük hozzá könnyedén a kemény habbá vert fehérjéket és süssük meg vajjal vékonyan kikent és meglisztezett magasabb tepsiben, előmelegített sütőben, lassú tűznél.
A tésztába keverhetünk mazsolát, vágott diót. Elkészíthetjük három három tojással (az adagokat megfelelően számítjuk) és megsüthetjük szélesebb tepsiben két adagban a tésztát, az egyik felébe belekeverhetünk két evőkanál kakaót (ekkor tegyünk valamivel kevesebb lisztet hozzá), utána az alsó lapra vizet kenünk, ráillesztjük a másik lapot, és együtt vágjuk fel. Süthetjük laposabb tepsiben úgy is, hogy a tetejére harminc deka cseresznyét vagy meggyet szórunk.
A cukrászpiskóta receptje, mindig sikerül, nem esik össze, nagyon finom és könnyű, 6 db tojás, 18 dkg liszt, 18 dkg cukor, 1 sütőpor. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleengedjük egyesével a sárgákat, közben állandöan keverjük, aztán a cukrot lassan hozzáöntjük, végül a sütőporral elkevert liszten is hozzáadjuk. A lényeg, hogy végig magas fokozaton keverjük. 180 fokon kb. 40 perc alatt megsül. Fokozatosan hűtjük le. Még soha nem tudtam elrontani.
A kekszmorzsával összekeverem az olvasztott vajat, és egy 23 cm átmérőjű csatos tortaformába nyomkodom, 10-15 percre hűtőbe teszem dermedni. A sütőt 190 fokra előmelegítem. A tölte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zselatint 2 dl vízzel felfőzzük . A tejszínt kemény habbá verjük. A túrót elkeverjük a cukorral és beleöntjük a kihűlt, de még folyékony zselatint, kézi habverővel simára dolgo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a porcukrot fokozatosan adagolva hozzá. 2. Ezután a tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk, közben folyamatosan keverjük. 3. Keverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFehércsoki-ganache tölteléknek A tejszínt felfőzzük, és ráöntjük a csokikra, majd csomómentesen elkeverjük. Éjszakára a hűtőbe tesszük. A kihűlt krémet felverjük (rakhatunk bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz