8 db tojás
20 dkg cukor
8 evőkanál meleg víz
25 dkg liszt
1 cs. sütőpor
3 evőkanál kakaó
Krém:
6 dl tej
2. cs vaníliás pudingpor
20 dkg Rama
10-15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
Máz a tetejére
10 dkg Rama
2 evőkanál kakaó
5 evőkanál cukor
Elkészítése:
1. A tésztához valókat robotgéppel kikeverjük, vizes piskótát készítünk, és felét egy Ramával kikent, kilisztezett, hosszúkás tepsibe simítjuk. A másik feléhez hozzáadjuk a kakaót és óvatosan rásimítjuk a tésztára.
2. Sütés: előmelegített sütőben, 165 fokon, kb 25 percig, hőlégkeveréssel.
3. A krémhez a 6 dl tejben felfőzzük a 2 cs vaníliás pudingport és ha kihűlt, hozzákeverjük a 20 dkg Rama és a 10-15 dkg porcukor keverékét. Rásimítjuk a kész, kihűlt tésztára és hűtőbe tesszük.
4. A mázhoz valókat felmelegítjük egy edényben, ráöntjük a sütire, vagy csak lazán rácsurgatjuk, ízlés szerint.
Célszerű először a krémet elkészíteni, hogy kihűljön.
A tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk ki, külön-külön, mert vékony lapokat kapunk. Legjobb, ha a hozzávalókat elfelezve, külön keverjük ki a lapokhoz a masszát. Ehhez a tojások s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A krémet készítem el először. A pudingot a szokásos módon főzöm a tejjel és a cukorral majd hűlni hagyom.A túrót a vajjal habosítom.Mikor a puding kihűl a vajas túróva...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A pudingport összekavarjuk a cukorral, felöntjük a tejjel és megfőzzük. 2. A tojásokat egy keverőtálba törjük, hozzáadjuk a cukrot és habosra kavarjuk. 3. Hozzáadjuk a sütőpor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet beáztatjuk a szirupba hogy megpuhuljon, de ne essen szét, három réteg lesz belőle. A krémhez a tejszínt keményre verjük és hozzáadjuk a tejföl- cukor-citromlé keveré...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: Könnyű