A tészta roppant egyszerű - 1,5 dl tej, 1 tojás sárgája, 5 dkg vaj, kevés cukor, csipet só, 30 dkg liszt és 3 dkg élesztő. Az élesztőt a tejben felfuttattam, majd a maradék alapanyagot összegyúrtam, 20-30 percig kelni hagytam. Mivel én nem csinálok külön lekvárt, ezért a magozott szilvát megpárolom az kerül rá a tepsiben szétterített tésztára. A tetejére pedig rászórom a 10-15 dkg őrölt, cukros mákot. 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készen is van.
Az élesztőt, a porcukrot, a tojássárgát, az olvasztott vajat és a langyos tejet egy tálba tesszük. Alaposan elkeverjük, és hagyjuk öt percet pihenni, hogy az élesztő felfusson. 3...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz étcsokoládét, mazsolát, és a kandírozott gyümölcsöt durvára vágjuk, és egy tálba tesszük. Minél többféle aszalt, kandírozott gyümölcsöt keverünk, annál finomabb lesz Hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tojások sárgáját kikeverjük a kétféle cukorral, hozzáöntjük az olajat, tejet, belekeverjük a sütőporral elegyített lisztet. 2. Beleforgatjuk a tojások felvert habját, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű