Hozzávalók:
50 dkg liszt
5 dkg porcukor
5 dkg margarin
3 tojássárgája
csipet só
2,5 dkg élesztő
3 dl tej
A lisztet átszitáljuk, beletesszük a tojássárgáját, cukrot, sót, a felfuttatott élesztőt és a langyos tejet. Összedolgozzuk és a végén hozzáadjuk a felolvasztott margarint, majd szép fényesre dagasztjuk. Meleg helyen minimum egy órát kelesztjük. Majd visszadagasztjuk és újra kelesztjük.
Kinyújtjuk ujjnyi vastagra,kiszaggatjuk és letakarva ismét megkelesztjük. Forró olajban megsütjük.
Az előtésztát a sütés előtti este készítsd el: a langyos tejben oldd fel az élesztőt, majd keverd bele a lisztet egy fakanállal. Takard le és szobahőmérsékelten pihentesd egy éjsza...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElső lépésként a vajat olvasztom meg, és kicsit félrerakom hűlni. Majd jöhet az élesztős rész. Az elmorzsolt élesztőt 1 evőkanál liszttel, és 1 ek cukorral egy kis tálba szórt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szobahőmérsékletű lisztet tálba szitáljuk. A tejet meglangyosítjuk, elmorzsoljuk benne az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és felfuttatjuk. A vajat megolvasztjuk, a tojássárgákka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 2 dl tejben kis liszttel, kis cukorral felfuttatjuk. Mindent összekeverünk, liszt, felfuttatott élesztő, cukor, olaj, a maradék tej,habosra felvert tojásfehérje, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű