4-6 nagyobb burgonya
vaj
tejföl
vöröshagyma
só, bors
zöldfűszerek
reszelt sajt
A lereszelt krumplit egyenletesen terítsük bele egy vajjal kikent tepsibe. Sózzuk, borsozzuk meg és a kedvelt fűszereket se felejtsük el. Egy edénybe öntsünk bele kevés olvasztott vajat, majd öntsük bele a tejfölt, az apróra vágott hagymát, és az öntetet terítsük rá a burgnyára.
A végén szórjuk meg alaposan az egészet reszelt sajttal, és mehet is be 45-50 percre a sütőbe, ahol aranybarnára fog pirulni.
A karikára vágott hagymát lisztbe mártjuk, és olajban kisütjük. Vajjal kikent jénaiba lerakunk egy sor tejbe, majd a tejföllel felvert, fűszeres tojásba mártott zsemlét. Erre réte...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát felkockázom, ételízesítős vízben főzni kezdem. A lilahagymát megpucolom, felszelem. A szalonnát is felszelem. A szalonnát felteszem serpenyőben sülni, majd ha egy pici...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAmi úgy készült, hogy darált húsból főztem egy sűrű pörköltet. Ezután ment a jénaiba a krumpli, rá a pörkölt, erre ment a főtt tojás, ezután a karikára vágott kolbász. és ismét a k...
Elkészítési idő: 2-óra Nehézség: Közepes1. Serpenyőben forrósítsunk olajat, és pároljuk benne kicsit a mirepoix-t (a hagyma, zeller, sárgarépa keverékét). 2. Adjuk hozzá a vörös lencsét, a fűszereket, a levesalapot, é...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes