- 1/2 kiló darált csirkemell
- 2 tojásfehérje
- 200 mili liter tejszín
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 evőkanál liszt
- só, fekete bors
Jól összekeverjük az összes hozzávalót. Veszünk egy sütőpapírt. Ráhalmozzuk a húsmasszát. Feltekerjük kolbász formára. Majd beletekerjük a lezárt sütőpapírt ezüstpapírba. Lezárjuk, mint a cukorkákat a két végén megtekerve. Spárgával 3 – 4 helyen átkötjük. Forrásban lévő vízben főzzük 35 – 40 percet. Kivesszük a vízből. 1 órát hűlni hagyjuk. Majd lehűtjük a hűtőszekrényben. Hűtés után jól szeletelhető.
A csirkemellet csíkokra vágjuk. Megforgatjuk őket a lisztben. Egy kevés olívaolajon fehéredésig pirítjuk a csirkemellet. Felöntjük a vízzel, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet és a szalonnát apróbb kockákra vagy csíkokra vágjuk. Olajon a szalonnát egy kicsit lepirítjuk, hozzáadjuk a csirkemellet, fűszerezzük a hozzávalókból, és készre s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Pirítsd meg a sárgaborsóz, koriander magot és chilit egy kis serpenyőben közepes lángon, időnként megrázva a serpenyőt, addig amíg a borsó pedig vöröses-barna, a koriander illat...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Közepes1. A csirkemellet megtisztítjuk a szokásos módon, majd kisebb kockákra vágjuk. 2. Ezután késes aprítóban a fűszerekkel együtt pépesítjük. 3. Rudat formázunk belőle, majd egy fri...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű