személyenként 2 db közepes burgonyát számoltam (jól tettem, mert nagyon kiadós :)
vöröshagyma
füstölt kolbász
paprikás szalámi
füstölt szalonna
csípős zöld paprika
sajt
só
bors
kakukkfű
oreganó
rozmaring
kevés olíva olaj
A burgonyákat alaposan körömkefével, folyó víz alatt megtisztítottam, majd éles késsel 3 milliméterenként félig beirdaltam.
Egy nagyobb tepsit sütőpapírral béleltem. A sütőt bekapcsoltam 180 fokra.
A zöldségféléket és a füstölt dolgokat vékony szeletekre vágtam és tetszőleges sorrendben a bevágott barázdákba szuszakoltamOlívaolajjal meglocsoltam és csak leheletnyit sóztam (a füstölt dolgok eleve sósak), borsoztam, a zöld fűszereket apróra vágva meghintettem a bőségesen tömött krumplikat.
A sütő alsó rácsán én kb 50 percet sütöttem, de egy hústűvel könnyen ellenőrizhető a krumpli puhasága. A tetejére sajt szeleteket pakoltam az utolsó 10 percben, hogy szépen ráolvadjanak.
A héjában megfőtt burgonyából vágjunk le egy szeletnyit, hosszanti irányban. Kanállal óvatosan kaparjuk ki a belsejét úgy, hogy maradjon egy kb. fél cm-es kérge a burgonyának. A ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk. Amikor langyos, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojásokat és fűszerezz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírt egy nagyobb lábasban felmelegítem. A vöröshagymát megtisztítom, felkockázom. A tarhonyát a zsírra teszem, 2-3 percig pirítom. Belekeverem a hagymát, majd további néhány pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonna bőrét levágjuk és felkockázzuk. Az étolajon elkezdjük a szalonna zsírját kiolvasztani. A cukrot rászórjuk, elkeverjük. Ez szépen karamellizálódni fog. Közben a vöröhag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű