25 dkg túró,
25 dkg liszt,
1 kis pohár tejföl, 2 tojás,
1 teáskanál szódabikarbóna,
2 teáskanál
cukor, csipetnyi só,
1 citrom lereszelt héja,
olaj a sütéshez.
A hozzávalókat tegyük egy tálba, majd alaposan kavarjuk össze. Formázzunk kisebb gombócokat kézzel, de akár kanállal is kiszaggathatjuk. Egy serpenyőben felhevített olajban addig süssük, míg aranybarnák nem lesznek, majd forgassuk meg őket vaníliás porcukorban.
Fogyaszthatjuk hidegen vagy melegen, tálaláskor adhatunk hozzá tejfölt vagy dzsemet.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kettéosztjuk, majd lapokká nyújtjuk. Az almás réteg hozzávalóit 10 percig lassú tűzön, néha megkeverve pár...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesElkészítése: A darált kekszet egy nagy tálba beleöntjük. Az egész kekszeket egy nylon zacskóba bele tesszük (Én 3-rom zacskót összeraktam, hogy ne szakadjon szét) és húsklopfoló...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz étcsokit gőz felett felolvasztjuk, és hozzákeverjük a tojásokat és az eritritet. Beletesszük a joghurtot és a kakaót, majd felöntjük a tejjel, és alaposan felverjük habverővel....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztát 3 felé osztjuk és kinyújtjuk kb. 30 * 25 cm nagyságúra. 2. Max. 10 perc alatt 160-180 fokon világosra sütjük. 3. A krémhez a tejet, a kristálycukrot, a lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű