1 csirkemell filé
1 evőkanál curry por
1 evőkanál csípős mustár
1 evőkanál méz
1-1 zöld és piros kaliforniai paprika
2 teáskanál kapribogyó
1 fej lilahagyma
30 dkg. krumpli
2 gerezd fokhagyma
friss kakukkfű
libazsír
3-4 szelet bacon szalonna
Csirke:
-A csirkemellet egyforma kockákra vágjuk. Egy edénybe tesszük és a curryvel, a mustárral, a mézzel, sóval, borssal, oliva olajjal jó alaposan bedörzsöljük. Legalább egy órát pihentetjük.
-Ameddig a csirke pihen megcsináljuk a salátát és a krumplit.
-Miközben pirul a krumpli egy másik teflon serpenyőben olajat forrósítunk. Nyársa tűzzük a csirke darabokat a lilahagymával és a baconnel. A serpenyőben minden oldalán megpirítjuk a nyársakat.
Köret:
-A krumplit sós vízben héjastól megfőzzük. Amikor puha kivesszük, megpucoljuk, tetszőleges formájúra vágjuk.
-Nyugodtan pihentessük, amikor a nyársak kész vannak, egy forró serpenyőben felolvasztunk egy kevés zsírt és minden oldalát megkapatjuk kicsit.
-Amikor a krumpli oldalainak a fele már megsült, pótoljuk a zsírt és a serpenyőbe tesszük az összetört fokhagymát, kakukkfüvet. A zsírba bele oldódik az ízük, a forró zsírral sűrűn locsolgatjuk a krumplikat. Azért nem adjuk hozzá korábban a fűszereket, hogy ne égjenek oda a sütés végére.
-Miközben fő a krumpli, 210 fokos sütőben megsütjük a paprikákat. Akkor van kész, ha minden oldalán kicsit megfeketedett a héja és mindenhol egyenletesen puha.
-Nejlon zacskóba tesszük a sült paprikát és félre tesszük 5 percre. Így könnyebben lejön majd a héja.
A paprikát kézzel megpucoljuk, aztán kimagozzuk, végül csíkokra vágjuk.
-A paprika csíkokat, oliva olajat, a kapribogyót, sót, borsot és egy kevés vékonyra aprított lilahagymát összekeverünk. Ezzel kész is a saláta, langyosan és hidegen is tálalhatjuk.
http://gastrohobbi.cafeblog.hu/2017/10/25/mexikoi-csirkes-teszta-videoval/
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra előmelegítjük. A panko morzsát egy nagy tepsiben szétterítjük, majd kb. 7 perc alatt barnára pirítjuk, félretesszük. 220 fokra felemeljük a sütő hőm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet kiklopfoljuk, majd sóval és borssal megszórjuk. A hússzeleteket kiolajozott tepsibe rakjuk és megkenjük mustárral. Az újhagymát és a paprikát felszeleteljük. A csir...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítem a csirkecombokat pörköltnek (én alsó-felső combokat szoktam vegyesen) gazdagon fűszerezem, a lényeg, hogy főzés közben jó sok lé legyen mindig alatta. Amikor a husi megf...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű