32 dkg liszt (13 dkg Schar Mix B, 13 dkg Schar Mix it, 6 dkg Beiker)
5 g só
5 g cukor
10 g útifűmaghéj
2,5 dkg friss élesztő v. 1 cs szárított
4 ek. kókuszzsír
300 ml langyos víz
A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük hozzá adom a kókuszzsírt és a kéz meleg vizet a robotgép dagasztó karjával kb. 5 percig keverjük, kilisztezett szilikon lapra borítjuk és 45 centis körré nyújtjuk.
A tetejét megkenjük kókuszzsírral, derelyevágóval 8 körcikkre vágjuk, sonkát és sajtot teszünk rá és lassan feltekerjük őket.
Kicsit meghajlítva tepsibe helyezzük lekenjük a tetejüket kókuszzsírral
1,5 órát szobahőmérsékleten kelesztjük
Ismét lekenjük, de most langyos tej és tojás keverékével 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük légkeverésre.
35 perc alatt készre sül, 15 perccel a vége előtt reszelt sajtot szórunk a tetejére
Szép színe lesz és nagyon finom puha belseje, ha sütés közben 10 percenként langyos tejjel átkenjük. Emellett érdemes egy csészében vizet tenni a sütő aljába, hogy gőzben süljön.
Ha van kisebb dagasztógépünk, akkor nagyon egyszerű dolgunk van, mert 12 perc alatt elkészíti a megfelelő állagú tésztát. Ha nincs gépünk, akkor a tésztához való alapanyagokat egy...
Elkészítési idő: 45 + 15 perc Nehézség: KözepesElkészítése: 1. A 2/3 bögre meleg vízben feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Gyakorlatilag belekeverjük. 2. Ezután jöhet az összes többi hozzávaló, annyi hogy csak két bögre l...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA kefírt, cukrot, sót és élesztőt elkeverjük és annyi lisztet adunk hozzá, hogy lágyabb, nem folyós tésztát kapunk. Lefedve duplájára kelesztjük, ez kb. 2-3 óra hossza, hőmérséklet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű