Hozzávalók:
4 vastag szelet karaj
4 szelet sonka
4 szelet sajt
liszt
tojás
prézli
zsír a sütéshez
1 kisebb fej karfiol
1 kg krumpli
1 kisebb zeller
1 nagy alma
só
bors
őrölt szerecsendió
őrölt gyömbér
A karajszeleteket vékonyra klopfolom, megsózom. Ráterítem a sonkaszeletet, majd arra a sajtot, két oldalát behajtom és feltekerem, mint egy töltött káposztát. Alul fogpiszkálóval megtűzöm. Lisztbe, tojásba, prézlibe forgatom, lassú tűzön, fedő alatt, többször forgatva szép pirosra sütöm. Találáskor kettévágom. A karfiolt sós vízben kicsit előfőzöm, majd tojásból, lisztből, tejből készítek egy masszát, ebbe forgatom, lecsepegtetem, aztán prézlibe hempergetem. Bő zsírban sütöm. A krumplit és a zellert megpucolom, kockára vágom, sós vízben együtt teszem fel főni. Az almát később teszem hozzájuk, mert az hamarabb megfő. Amikor minden puha, leszűröm, összetöröm, vajjal, tejjel kikeverem, majd ízesítem kevés borssal, őrölt gyömbérrel és szerecsendióval. Nagyon finom körete a Cordon blue-nek.
A hagymát és a fokhagymát apróra a húst, szalonnát, császárt, sonkát, csemegeuborkát vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk a császárral együtt, hozzáadjuk a hagymát, fokh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felszeletelt hust,soztam,borsoztam Egy kissebb tepsibe olajat ontottem,beletettem a husokat,megszortam préselt fokhagymaval Keves vizet ontottem alaja, es letakartam aluminium...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: KönnyűA csülköt alaposan megmossuk, és nagyobb (kb. 3*3cm) darabokra vágjuk, hagyjuk kicsit lecsöpögni. Megtisztítjuk, felkockázzuk a vöröshagymát és a felhevített zsíron üvegesre párolj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű