45 dkg finomliszt
csipet só
2 ek. porcukor
4-5 ek. rum
6 tojás sárgája
4-5 ek. tejföl
8 dkg olv. vaj
Egy nagyobb tálba szitálom a lisztet, közepébe mélyedést készítek. Ide teszem a sót, a cukrot, rumot, tojások sárgáját, a lehűtött olvasztott vajat és annyi tejfölt, amennyivel közepesen kemény tésztát tudok készíteni. Amint elválik az edény falától kiteszem deszkára és alaposan kidolgozom a tésztát. Akkor jó, ha szép fényes a felülete és már nem ragad a gyúrótáblához. Letakarom és 20-30 percig pihentetem.
Egy nagyobb fazékban 2-3 ujjnyi vastagon olajat melegítek.
A pihentetett tésztát késfok vastagságúra nyújtom, majd derelyemetszővel rombusz alakúra vágom. Minden tészta közepére is teszek egy bevágást, amin az egyik csúcsát átbújtatom.
Rögtön sütni is kezdem a jó meleg, de nem túl forró olajban. Arany színűre sütöm, oldalanként kb. 1-1 perc alatt.
a lisztet elkeverjük a sütöporral + só -egy másik tálban tojást simára keverjük porcukor+vaniliás cukor + tejföl -hozzáadjuk a sütőporos lisztet ...jól eldolgozzuk - ha k...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítés 1. lépés Tepsibe szórjuk bele a kókuszreszeléket, egy lábasba a pudingot a két fajta cukrot, kakaót, lisztet, tejjel jól elkeverjük majd sűrűre főzzük. 2. lépés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a margarint a jel jól kidolgozzuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet is. Apró gombócokat formálunk belőle (kb. na...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: KönnyűA linzertésztát tepsi nagyságúra kinyújtjuk, és kibéleljük vele a tepsit.Előmelegített forró sütőbe toljuk, és közepes lángon világossárgára sütjük. Közben a töltelékhez az áttör...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: Közepes