-60 dkg liszt
-1 sütöpor
-2 tojás
-6 evőkanál porcukor
-8 evőkanál tejföl
-2 tasak vaniliás cukor
- 0,8 cl rum vagy pár csepp aroma
-csipet só
-porcukor a szóráshoz
a lisztet elkeverjük a sütöporral + só
-egy másik tálban tojást simára keverjük porcukor+vaniliás cukor + tejföl
-hozzáadjuk a sütőporos lisztet ...jól eldolgozzuk
- ha kicsit ragadós még adunk hozzá 1-2 kanál lisztet
-lisztezett felületen elnyújtjuk közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk
--készithetünk lyukat is a közepébe
-bő forró olajban mindkét oldalát szép pirosra sütjük
-konyhai papirtörlőre szedjük
-porcukorral megszorjuk
Tészta: 170 fokon barnára sütöm Krém: a vajon kívül mindet összeturmixolom, majd felfőzöm, mint a pudingot. Leveszem a tűzről, akkor megy bele a vaj (nem kell megolvasztani), majd...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű(Tepsi mérete: 20x36cm) Vízgőz felett felolvasztjuk a darabokra tört csokoládét a margarinnal, ha már összeolvadtak félre tesszük hűlni. Közben elkészítjük a mascarponés krém...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFür den Teig Butter 30 Minuten vor dem Verarbeiten aus dem Kühlschrank nehmen. Butter in kleine Stücke schneiden, mit Zucker und 1 Prise Salz mit dem Knethaken der Küchenmaschine...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű