menu

Családireceptkönyv.hu

Diós kelt kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
3 dl tej
4 dkg élesztő
1 tk cukor
2 ek porcukor
4 ek olaj
1 egész tojás


őrölt dió
cukor
fahéj

1 tojássárgája

Elkészítés:


Elkészítés:
A langyos tejet elkeverem egy tk cukorral, majd felfuttatom benne az élesztőt. A lisztet egy tálba szitálom, adok hozzá csipet sót, majd a tojást és az olajat. Utána a már felfuttatott élesztőt és a tejet is hozzáöntöm. Kidolgozom szép fényesre, majd langyos helyen duplájára kelesztem. Ha megkelt a tészta, 2 felé osztom. Majd mindkét részt még két felé. A tésztából egyet kinyújtok kör alakúra, majd megszórom dióval, cukorral, fahéjjal és egy evőkanál olajjal meglocsolom. Utána kinyújtom a köv. tésztadarabot szintén kör alakúra és ráterítem a diós lapra. Megigazítom, hogy rendesen befedje, majd 8 felé felvágom és kívülről a kör közepe felé feltekerem. Tepsire rakom, lekenem tojássárgával és 180 fokon kb 15 perc alatt készre sütöm. Ugyanígy elkészítem a másik adagot is.

Diós kelt kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Darázsfészek (Szilágyi Balázs receptje)
Darázsfészek (Szilágyi Balázs receptje)

1. Futtasd fel a 2,5 dkg élesztőt fél dl (50ml) langyos tejben, 1 teáskanál cukorral és 1 evőkanál liszttel. 2. Keverd össze az 550 g lisztet, a 2 tojást és 2 extra tojássárgáját...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Grízes mézes
Grízes mézes

1.10 dkg Rama, 15 dkg kristálycukor, 2 evőkanál méz, 0,5 dl tej, 1 db tojás, 1 cs. sütőpor: ezeket gőz fölött felolvasztom, majd hűlés után 50 dkg lisztet teszek bele és jól összeg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lintyő
összi barack
összi barack

Morzsa: 1 dl tej 10 dkg ráma 10 dkg kristálycukor 2 ek.kakaó 4 ek baracklekvár(házi) 1 marék darált dió 1/2 üvegecske rumaroma esetleg több

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Túró Rudi (sült)***
Túró Rudi (sült)***

A hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk és kibélelünk vele 2 őzgerincformát. Krém: 4 tojássárgáját 25 dkg porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral kikeverünk. Hozzáadunk 10 dk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk