Hozzávalók:
1 kg fehér káposzta
50 dkg fodros kockatészta
olaj
só
bors
Elkészítés:
A káposztát lereszeljük, sózzuk, majd olajon megpirítjuk. A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük és elkeverjük egy-két kanál olajjal. Utána hozzáadjuk a káposztát a tésztához, sózzuk, borsozzuk. Tányéron mindenki ízlés szerint még borsot vagy pedig cukrot szórhat a tésztára.
Egy tálba beletesszük az izlésünknek megfelelöen földarbolt összes hozzávalót. Az étkezési keményitött összekeverjük a tejszinnel és az megadott folyadékokat összekeverjük és ráön...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát apró kockára vágom, zsírjára sütöm, majd hozzá adom a kockára vágott csirkemellet és addig pirítom, még szép aranybarna lesz. Ha a csirkém megpirult, rádobom a resze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűélesztőt felfuttatjuk a langyos tejjel és a hozzávalókkal együtt elkeverjük. Nokedli tészta állagot kapunk. Olajjal kikent zacskóban 1 napot pihentetjük a hűtőszekrényben. Olajos k...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A SZALONNÁT KOCKÁKRA VÁGJUK. A GOMBÁT MEGTISZTÍTJUK, FELSZELETELJÜK. AZ ÚJHAGYMÁT MEGHÁMOZZUK, KARIKÁKRA VÁGJUK. FELFORRÓSÍTJUK AZ OLAJAT, MEGPIRÍTJUK BENNE A SZALONNÁT ÉS A GO...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű