menu

Családireceptkönyv.hu

Lapcsánka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 nagyobb darab krumpli
Ø      3 cikk fokhagyma
Ø      2 db tojás
Ø      liszt (mivel kanállal adagolom a forró olajba, ezért annyi lisztet teszek hozzá, hogy ne túl híg, de könnyen kezelhető legyen.)
Ø      só- bors
 
A krumplit meghámozom, nyersen lereszelem sajtreszelőn, a fokhagymát éppen úgy, majd összeállítom a masszát.
Mikor elkészült, kevés forró olajba púpozott evőkanállal teszek belőle, és a kanál segítségével ellapogatom. Mindkét oldalát aranybarnára sütöm.
 
Tejföllel tálalhatjuk.

Lapcsánka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
videós  FASÍRT KENYÉR NÉLKÜL
videós FASÍRT KENYÉR NÉLKÜL

A megtiszított és feldarabolt sárgarépát, zellert, vöröshagymát és fokhagymát késes aprítóba tesszük, és apróra, de nem pépesre daráljuk. Ezután a zöldségeket összekeverjük a dará...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Ildikó
Csirkemájas rizottó
Csirkemájas rizottó

A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. Olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, apró kockákra végott csibemájat. Jól átforgtjuk, pici vízzel felengedjük, h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Prószatekercs
Prószatekercs

A prószához a krumplit megpucoljuk és lereszeljük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és kanállal vagy robotgéppel sűrű masszává keverjük. Kiolajozott palacsinatsütőben lepényeket sütü...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar TÚRÓS SZTRAPACSKA
TÚRÓS SZTRAPACSKA

Egy nagyobb edényben sós vizet forralunk. A krumplit megtisztítjuk, pépesre reszeljük, majd a tojással, liszttel, sóval nokedli sűrűségű masszává keverjük. Ha gyöngyözik a ví...

Elkészítési idő: 45 PERC
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk