8 db réteslap
1 kg meggy
cukor
fahéj
porcukor
tejföl
olaj
gríz:
olaj
2 dl gríz
2 dl forró víz
Elkészítés:
Kettő lapot használtam egy réteshez. A két lap között vékonyan olajjal megkentem, majd a felső lapot is vékonyan olajjal lekentem. Megszórtam a grízzel, rá a meggy, porcukor, vaníliás cukor, fahéj. Majd feltekertem. Kiolajozott tepsire raktam, tetejét olajos tejföllel lekentem, kb 25 percig sütöttem 210 fokon. Amikor megsült letakartam sütőpapírral, rá konyharuha. Így hagytam kb 10 percig, majd levettem, megvártam amíg langyos lesz, és szeleteltem. Nem törik a teteje, lehet szépen szeletelni. Gríz készítése: Kevés olajon aranybarnára pirítottam 2 dl grízt, rá 2 dl forró víz, összekevertem, lehúztam a tűzről, letakartam és kb 20 percig így hagytam. Nem szabad a fedőt levenni, nem kell kevergetni, tökéletes gríz lesz.
Aranka Jámbor Az almás is ugyanígy készül Vagy pedig mákos-almás, akkor darált mákkal megszórni a lapokat, rá reszelt alma, pici cukor, vaníliáscukor, reszelt citromhéj. Én szoktam elosztani rajta 1-2 kanál tejfölt, nagyon finom puha lesz a töltelék, nem szárad ki
Elkészítés 1. Két őzgerinc formát kivajazok, belisztezek. A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd két részre osztom, és kibélelem vele az őzgerinc formákat. Nem baj, ha a tészta l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A vajat folyékonyra olvasztjuk. A száraz hozzávalókat egy keverőtálban összevegyítjük, majd beleütjük a tojást, és belecsorgatjuk az olvadt vajat. A robotgép dagasztóspirá...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KözepesA krémtúrót és „darabos” túrót kézi mixerrel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a 4 evőkanál joghurtot és a pudingport. Ha már a krém kellően krémes, folyamatos turmixolás mellett egyenk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. A sárgáját alaposan keverd el a cukorral és a vaníliás cukorral. Ha már világos, reszeld hozzá a citrom hé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű