Neten találtam a receptet és picit átalakítottam. 1 l tejet, 2 dl buzadarát, 1,5 dl cukor és 1 tojás sárgáját felfőztem, kihűtöttem és kikevertem fél (12,5 dkg) margarinnal. Fél liter tejszínt (én meggle-t szoktam használni) felverünk, beleaprítjuk egy táblacsoki 2/3-át. Egy tál alját kirakjuk rumos tejbe áztatott babapiskótával, rá a grízes krém fele, jól megszórjuk meggyel és rátesszük a tejszínhab 1/3-át. Ezután megint babapiskóta, krém, meggy és végül a maradék tejszínhab következik. Tetejére csokit reszelünk vagy aprítunk és jól összehűtjük.
A sütőt 180 fokra előmelegítettem. Egy papíros sütőlemezen körberajzoltam a csatos formát. A tojásokat kettéválasztottam, a fehérjéből a nyírfacukor felével laza habot vertem. A sá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA süteményhez A sütemény összes hozzávalóját egy tálba öntjük, és fakanállal összekeverjük. Egy tepsit kivajazunk és kilisztezünk, majd beleöntjük a masszát. Beleszórjuk a meggyb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, alul-felül sütésre. A tészta hozzávalót összekeverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe öntjük. A tetejét alaposan megszórju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat keverd ki a cukorral, a kukoricakeményítővel és a sóval, majd önts hozzá kevés tejet. Dolgozd simára, és fokozatosan adagold hozzá a maradék tejet. Sima, kis lángon...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű