KAPOSVÁRI SZELET
Hv.: 40 dkg liszt, 3 tojás, 15 dkg zsír, 15 dkg porcukor, 15 dkg darált dió, 1 sütőpor, 1 vaníliás cukor, 6 ek. baracklekvár, csipet só, 1-2 ek. tejföl
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy 22x36 cm-es tepsit előkészítünk.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, 10 dkg cukorral, vaníliás cukorral, elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a sót, majd összegyúrjuk a tojások sárgájával és szükség szerint 1-2 ek. tejföllel. A tészta 1/3-át folpackba csomagoljuk és betesszük a mélyhűtőbe. A többi tésztát akkora sütőpapíron, amekkora tepsiben sütjük, kinyújtjuk és a papírral együtt a tepsibe emeljük.
A tojásfehérjékből kemény habot verünk a maradék 5 dkg cukorral, belekeverjük a darált diót és a lekvárt. Rákenjük a kinyújtott tésztára. A hűtőből kivesszük a tészta másik felét, ami addigra megdermed, de nem fagy meg. Nagy lyuku reszelőn ráreszeljük a diós habra és kb. 35 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, tetszőlegesen felszeleteljük. A tetejét megszórhatjuk vaníliás porcukorral.
Oldjuk fel az élesztőt 1 dl langyos tejben, keverjük össze 3 ek liszttel és 1 tk cukorral. Fedjük le, és hagyjuk kelni 15 percig. Mikor megkelt, adjuk hozzá a maradék te...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű1. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és felkarikázzuk. 2. Egy közepes tepsit kikenünk vajjal és eloszlatjuk benne az almakarikákat. 3. A piskótához a tojásoka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint, a porcukrot, a tejet és a tojás sárgákat összedolgozzuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük,majd a margarinos masszához adjuk és jól eldolgozzuk. 2 óráig állni hagyjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverd össze a hozzávalókat!
Elkészítési idő: 15-20 perc Nehézség: Könnyű