Sajtos palacsintatésztában sült csirke
Hozzávalók:
1/2 kg csirkemell filé
4 db csirkecomb
só
őrölt bors
A bundához,sűrű palacsinta tészta,hozzávalói:
15-20 dkg finomliszt
2 tojás
3 d l tej
2 dl szódavíz
Só
delikát
bors
2 gerezd zúzott fokhagyma
10 dkg reszelt sajt
A húsok forgatásához:
6-7 dkg liszt
A sütéshez:
6-7 dl étolaj
Elkészítése:
A csirkemellet kiklopfoltam,sóztam,borsoztam.
A combokat ketté vágtam,a vastagabb részén hegyes késsel megszurkáltam.
Mind két oldalukat sóztam,borssal enyhén meghintettem.
A palacsinta tészta hozzávalóit kikevertem.
Ne legyen folyós,de túl sűrű sem!
A hús szeleteket először lisztbe,majd a sajtos palacsinta tésztába mártottam,majd étolajban kisütöttem.
Ügyeljünk a lassúbb sütésre,főleg a comboknál,mivel hosszabb a sütés ideje.
Fedő alatt lassú tűznél!
Hasábburgonyát,zöldségeket kínáltam hozzá.
Természetesen a finom ,házi uborkasalátával fogyasztottuk.
A csirkecsíkokat bepácoljuk, minimum néhány órára hűtőbe tesszük. Ha összeértek az ízek, a bundába mártott csirkedarabokat wokban bő olajban kisütjük. Utána a mézes mázhoz összemel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombfilét megmossuk, apró kockákra vágjuk, majd lisztben megforgatjuk. (Ilyenkor lehet a lisztet borsozni, és sózni is akár). Olajat és vajat vegyesen felforrósítunk egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát, hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk és mindig csak kevés vizet öntünk alá. Ha a hús félig megpuhult, rátesszük a gombát és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és fokhagymát lesütjük. A kockázott csirkemellet rátesszük, fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, pici majorannát is szeret. felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű