Sajtos-tejfölös bundában sült csirkecsíkok
Hozzávalók:
70 dkg csirkemell filé
Só
Őrölt bors ízlés szerint
A bundához:
2 dl tejföl
3 db tojás
10 dkg reszelt sajt
1 mk. őrölt bors
10 dkg liszt
A sütéshez:
7 dl étolaj
Elkészítés:
A csirkemellet felszeltem, hosszabb csíkokra vágtam,kiklopfoltam,sóztam,borssal meghintettem.
A tejfölt,tojásokat,sajtot krémesre kevertem és hozzá adtam a borsot is.
A hús szeleteket lisztbe,majd tejfölös –sajtos - tojásos masszába mártottam.
Felhevített étolajban ,fedő alatt lassú tűznél kisütöttem.
1. A csirke páchoz lereszeljük a vöröshagymát, a fokhagymát és a gyömbért, majd fűszerezzük tandori masalával és sóval, végül elkeverjük a joghurttal. A csirkecombokat közvetlenül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és egy lábasban a fele olajon, kevergetve 2-3 perc alatt aranysárgára pirítjuk. A tűzről lehúzva a pirospaprikával meghin...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA snidlinget, bazsalikomot, oregánót apróra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Az apróra vágott zöld fűszereket elkeverjük a krémsajttal, majd ízesítjük sóval és borssal...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát és a répát meghámozzuk, aztán feldaraboljuk. A gombákat félbevágjuk, az újhagymát kisebb darabokra szeljük. A húst felkockázzuk, a káposztát csíkokra szeljük. 1 ek. sze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű