Sajtos pogácsa
Hozzávalók:
1 kg liszt
50 dkg rama
4 tojás sárgája
2 teáskanál só
5 dkg élesztő
1 dl tej
45 dkg tejföl
30-35 dkg reszelt sajt
Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk.A liszthez hozzá tesszük a puha rámát,a tojások sárgáját,sót,tejfölt,és a felfuttatott élesztőt,valamint a reszelt sajt felét.
Addig dagasztjuk míg a tészta elválik a kezünktől.Ezután 2 órára eltesszük pihenni.
Nyújtjuk és szaggatjuk,majd lekenjük a tojás fehérjével és megszórjuk a sajttal.10 percet pihentetjük még,majd 180 °sütjük 40 percet
1. A kifőtt, kihűlt tésztát összevágjuk nem túl kicsi darabokra (5-10 cm). 2. A tojást, sót belekeverjük a tejfölbe, majd hozzáadjuk a tésztához. 3. Ezután jöhet a melegszendvics...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát megfőzzük héjastul sós vízben. Azután leszűrjük, óvatosan meghámozzuk, majd áttörjük burgonyanyomóval, és hagyjuk langyosra hűlni. 2. Közben 1 dl meglangyosított te...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes1. Első lépésben felrakjuk főzni a farfalle tésztát. 9-10 perc alatt készre fő 2. Az olíva olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, a végén megfuttatjuk fél percig a fokhagymát. 3. Ho...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrni, fél órát keleszteni, vékonyra kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk. A közepére tölteléket rakunk és a tészta csücskeit összefogva batyut formázunk belől...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű