Krisztina Gyurcsics
november 17., 17:40
Vendégváró sajtos pogácsa?
Recept:
250 g vaj vagy ráma kocka
1 egész élesztő
1 egész tojás
1 dl tejföl
1 dl tej
1 ek cukor
1 lapos ek só
kb 1/2 kg liszt
200 g reszelt sajt
Az élesztőt felfuttatjuk cukros tejben. A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal és a sóval, utána összegyúrjuk a többi hozzávalóval és a felfuttatott élesztővel. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Háromszor hajtogatjuk 15-20 perces pihentetővel. Minden hajtogatásnál megszórjuk durvára reszelt sajttal.
Amikor végeztünk az utolsó hajtogatással is, kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra, megkenjük tojássárgájával, majd megszórjuk reszelt sajttal, de akár köménnyel,szezámmaggal is szórhatjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Miután a tepsibe tettük, még 20 percig kelesztjük, és előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütjük
A tészta hozzávalóit tálba rakjuk, dagasztjuk, majd 2 részre osztjuk. Gyúródeszkán kb. 30 cm-es téglalapokat nyújtunk, megkenjük a töltelékkel. Feltekerjük, mint a bejglit, alufóli...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálba mértem, kézzel összegyúrtam és fél órára hűtőbe tettem. Fél óra leteltével a tésztát rizsliszttel megszórt szilikon lapra borítottam, párszor átgyúr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy fél bögre tejet meglangyosítunk, belekeverjük a cukrot, és felfuttatjuk vele az élesztőt. 2. Egy nagyobb tálba belemérjük a lisztet és a sót, ezután hozzáadjuk az élesztős...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a hozzávalókat, éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap 3x hajtogatjuk közben mindig 20-30 percet pihentetjük. Ujjnyi vastagra nyújtjuk és pici pogácsákat szaggatunk. For...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű