1 kg muschiulet de porc
400 g pulpa de rosii
150 g mazare din conserva
150 g fasole galbena din conserva
o radacina patrunjel
o ceapa
1-2 morcovi
o telina mica - 50 g
2-3 cartofi potriviti
un pastarnac
cateva buchetele de conopida
zeama de lamaie pentru acrit
verdeata - leustean, patrunjel
sare
Se taie carnea cubulete. Se pune intr-o oala si se adauga 3,5 l apa rece.
Se fierbe totul la foc mediu pentru circa 15-20 de minute timp in care se spumeaza foarte bine.
Ulterior se adauga zarzavatul tocat ( ceapa, telina, pastarnacul, radacina de patrunjel si morcovul ) si se potriveste gustul de sare.
Se lasa in continuare la fiert pana se inmoaie zarzavatul si carnea.
Se adauga cartofii taiati cuburi si buchetelele de conopida si se lasa in continuare la fiert.
Dupa ce toate au fiert, se pune pulpa de rosii, iar mai apoi se adauga mazarea si fasolea si se potriveste ciorba de sare.
Cand totul este fiert, se toarna zeama de lamaie si se presara verdeata tocata marunt.
Ciorba taraneasca se serveste simpla, cu smantana sau cu ardei iute.
A tyúkot megmossuk, és annyi hideg vízzel tesszük fel, amennyi jócskán ellepi, fedő nélkül felforraljuk. Közben megtisztítjuk a leveshez való zöldségeket (a zöldségeket nagyobb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bort tegyük fel forrni a szegfűszeggel és a fahéjrúddal. Mézzel ízesítsük. Facsarjunk ki 1 kg mandarinlevet, a pudingport keverjük ki a joghurttal. Öntsük a borba a mandarinlevet...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElőször a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli súlyába! A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megpucolom. A hagymákat, petrezselyem és zeller leveleket aprítom, a répát, petrezselyem gyökeret, zöldpaprikát, chilipaprikát felkarikázom, a krumplit és a paradics...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű