cotlet de porc, feliat
ulei de masline
sare
piper, proaspat macinat
rozmarin, dupa gust
Stropiti cotletele pe ambele fete cu putin ulei de masline si condimentati cu sare, piper si rozmarin, dupa gust.
Puneti-le intr-un vas termorezistent sau intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pana ce carnea este facuta si cotletele frumos rumenite. Intoarceti-le in acest timp de 2- 3 ori si stropiti carnea cu sosul format in tava.
Serviti cat sunt calde alaturi de garnitura preferata si o salata sau muratura.
Pentru o friptura de porc la cuptor este bine, in general, sa alegeti o bucata de carne cu un strat de grasime. Friptura va avea un gust mai bun.
Hús készítése:A tejfölt elkeverjük a zúzott fokhagymával, a borssal, a pirospaprikával, a petrezselyemzölddel és a tojással. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk és többször megforga...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst megtisztítjuk és csíkokra vágjuk. A zellert is a hússal egyező formára vágjuk a tisztítás után. A vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk. A petrezselymet finomra vágjuk....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű. A megtisztított és kockákra vágott zellert és almát sós vízben puhára főzzük. A húst megtisztítjuk a hártyáktól és az inaktól. A két szélét levágjuk, majd egy éles késsel a hús...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA kocsonyahúst mossuk meg. Ha szőrös, gázlángon perzseljük le, vagy borotváljuk meg. Főzhetjük kuktafazékban, vagy egyszerű fazékban. Ha kuktában főzzük, akkor a főzési idő kb. 2 ó...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű