6 tojás
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
5 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
1 teáskanál sütőpor
1 dl főtt fekete kávé
A krémhez:
4 dl tej
1 tojássárgája
8 evőkanál cukor
4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
4 evőkanál liszt
30 dkg vaj
A tetejére:
22 dkg tejcsokoládé
fél evőkanál vaj
A tojások fehérjéből a cukor felével kemény habot verünk. A tojások sárgáját a cukor másik felével habosra keverjük és a tojáshabhoz adjuk. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összekeverjük, majd a habhoz adjuk. Összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük. Közben megcsináljuk a krémet. A vajat a cukor felével kikeverjük, majd a kakaóport is hozzáadjuk. A tejet, a lisztet, a tojássárgáját és a cukor másik felét kikeverjük, majd lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg sűrű krém lesz belőle. Majd kihűtjük és a vajkrémmel összekeverjük. A megsült, kihűtött piskótát háromba vágjuk és belocsoljuk a kávéval, majd megkenjük a krémmel. A csokoládét felolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat és bevonjuk vele. Lehűtve szeleteljük.
4 tojássárgáját 10 dkg cukorral és 10 dkg vajjal habosra keverünk. Hozzáadunk 15 dkg lisztet, amiben elvegyítünk 1/2 cs sütőport. Amikor már jó habos a tészta, hozzáadunk 1 ek rum...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjét egy tálban kemény habbá verjük. A tojássárgáját cukorral és a vízzel habosra keverjük, majd hozzáöntjük az olajat. A liszthez hozzákev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat a cukorral robotgéppel felverjük majd hozzá keverjük a lisztet, vigyázva, hogy ne törjön össze a hab. Sütőpapíros tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben kész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegolvasztjuk a csokit, majd összegyúrjuk a liszttel, vajjal és cukorral. Vékonyra nyújtjuk a tésztát és karikákat szúrunk belőle. Előmelegített sütőben, 160 fokon 10-15 percig...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű