20x25 cm-es tepsihez
35 dkg sima liszt
10 dkg kristálycukor
12 dkg olvasztott vaj (vagy margarin)
2 tojás
2 dl tej
fél csomag sütőpor (6 g)
csipet só
1 citrom reszelt héja (kezeletlen vagy bio citrom)
A mázhoz:
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
5 dkg cukrozatlan kakaópor
6 evőkanál tej
1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral (fehéredésig), majd hozzáadjuk az olvasztott (de kihűlt) vajat és a tejet, végül a sütőporral, csipet sóval és reszelt citromhéjjal elkevert lisztet. Kicsit sűrű tésztát kapunk, melyet beleegyengetünk a kivajazott/lisztezett tepsibe. Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben kb. 13-15 perc alatt megsütjük - tűpróba! (a sütési idő csak tájékoztató jellegű, nálam eddig sült, de inkább végezzünk tűpróbát)
2. A megsült süteményt kiborítjuk egy fatáblára és amíg még forró, egy fakanál nyelével lyukakat nyomkodunk a süteménybe (lehet elég sok helyen mélyedéseket nyomkodni, hogy utána jó sok helyen befolyjon a csokimáz - annál finomabb lesz).
3. Amíg hűl a süteményt, elkészítjük a mázat: a hozzávalókat egy tálban simára keverjük, majd összemelegítjük. Nem kell forralni, csak összemelegíteni!
4. A mázat a sütemény tetejére öntjük és hagyjuk, hogy belefolyjon a lyukakba is.
5. Picit hagyjuk dermedni és szeletelve tálaljuk.
A háztartási kekszet édesített tej és kávé vagy rum (rumaroma) keverékében beáztatjuk, Egy közepes méretű, magas falú tepsit kirakunk vele úgy, hogy mindenhol fedje a tepsi alját...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA karamellszószhoz a cukrot felolvasztjuk a vízzel és egy csipet sóval, megkaramellizáljuk, majd lehúzzuk a tűzről, majd óvatosan hozzáadjuk a vajat és a tejszínt. Visszarakjuk még...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához az olajat és a narancslevet egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a narancs reszelt héját, egy kanállal összekeverjük, majd a sütőport és a lisztet is hozzáönt...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA magozott meggyet, a joghurtot és a cukrot összeturmixoljuk úgy, hogy ne legyen teljesen pépes. A tejszínhabot felverjük és beleforgatjuk a meggyes-joghurtos keverékbe. Az egészet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű