menu

Családireceptkönyv.hu

Salata de iarna


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg varza
1 kg gogosari (in cazul meu ardei kapia)
500 gr castraveti
500 gr ceapa
500 gr gogonele
300 gr morcov
500 ml Otet
150 gr zahar
boabe de mustar
sare
piper
dafin
in plus eu am folosit si un plic de pikant fix pt muraturi

Bifeaza tot

Salvează ingredientele

Elkészítés:


Am taiat varza ca pentru salata. Am pus sare pe ea si am frecat-o putin cu sare. Am taiat morcovii felii si i-am pus peste varza,peste ei am presarat putina sare.

Am taiat ceapa pestisori si am pus-o peste morcovi,iar peste ceapa am presarat din nou putina sare. Peste ceapa am pus castravetii taiati tot felii si presarati cu sareau urmat ardeii. Am taiat si ardeii si i-am pus peste castraveti apoi am presarat sare peste ardei am pus gogonelele taiate felii si le-am sarat si pe ele

dupa cateva ore au lasat apa. Le-am amestecat si le-am pus in camara. Reteta spune ca trebuie lasate de azi pe maine asa ca asa am facut si eu, in plus cand am amestecat am pus si plicul de pikant fix.

Maine voi aseza salata in borcane si voi face un amestec de Otet, zahar si mirodenii si voi turna deasupra. Dimineata am mai amestecat-o o data si am pregatit condimentele:boabe de mustar, de piper si de coriandru, alaturi de foi de dafin uscate. Am amestecat 500 ml Otet cu 150 gr zahar.

Am pus in fiecare borcan cate 12 boabe de piper, o foaie de dafin, o lingurita rasa de boabe de coriandru si cate o lingura de boabe de mustar.

Am pus apoi salata putin stoarsa in borcane si amestecul de Otet cu zahar l-am impartit la toate borcanele.

Am completat cu zeama lasata de legume apoi am pus capacele

Au iesit 9 borcane de 800 ml.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Svéd uborka saláta
Svéd uborka saláta

Az uborkát alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk (érdemes megnyalni, nehogy keserű legyen...rossz meglepetés lenne), a hagymát megtisztítjuk. Reszelőn vagy konyhai robotgéppe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Fokhagymával töltött ecetes szilva
Fokhagymával töltött ecetes szilva

A szilvát megmossuk, megszárítjuk, a szár felőli oldalán kinyomjuk belőle a magot, vigyázva, hogy a gyümölcs ne sérüljön meg. A lyukakba egy-egy gerezd fokhagymát dugunk. Az így m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
SÓSKA ÜVEGBEN
SÓSKA ÜVEGBEN

Sóskás leszedem, közepét kiszedem, jól átmosom, megpárolom, mintha sóskafőzeléket készítenék. Én nem szoktam a főzelékhez turmixolni és vágni, hanem fakanállal kevergetem, darabolo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csaba
Káposztasavanyítás
Káposztasavanyítás

A káposztát (kb 6 kiló) legyalulom egy nagyobb edénybe majd kb 2% asztali sóval behintem. Hagyom állni kb fél órát. A borsikafüvet egy 5 literes üvegbe teszem és egy kevés vízz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk