4bögre liszt (1kg)
1kis pohár tejfölnek megfelelő zabtej és a készítésekor fennmaradó zabpehyely keveréke
2evőkanál só
25dkg házi zsír
1kocka élesztő
3tojás
Pici só
A lisztet bele öntöm egy kelesztő tálba,mélyedést csinálok a közepébe,bele morzsolom az élesztőt meg a cukrot
A zabtejfölt fellangyosíz és az élesztőhöz adom. Kicsit hagyom az élesztőt futni.
Ezután a maradék hozzávalóval összegyúrom.
Egy éjjelt hidegen hagyom kelni.
Kinyújtom,szaggatom, tojást kenel a tetejére és sajttal megszórom.
Alul-felül sütési fnkción 16°C-on sütöm.
Az almát reszeld le kisebb lyukú reszelőn, és szórd meg fahéjjal. Egy tálban vegyítsd a száraz hozzávalókat, tehát a zablisztet, a sütőport és a sót. Egy másik edényben jól keverd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótalaphoz összekeverjük a lisztet és a keményítőt. Az 5 tojás fehérjét a citrom levével és a 7-8 deka porcukorral kemény habbá verjük, a sárgáját pedig a vízzel és a 7-8 deka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejet a vajjal, mézzel, vaníliával felforraljuk és ezzel a kifliket leforrázzuk. 2. Egy kivajazott tepsibe óvatosan áttesszük a leforrázott kifliket. 3. A mák, cukor, citrom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy edényben keverjük el a 2 csomag zselatint 200 ml tejjel. Lassú tűzön addig keverjük, amíg a zselatin feloldódik a tejben. Vigyázat a tejnek nem kell főnie! A tűzhelyről levéve...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Könnyű