A tésztához:
2 tojás
1 bögre porcukor
1/2 bögre olvasztott vaj
1 bögre tej
1 csomag sütőpor
2 bögre rétesliszt
A tetejére:
1/2 bögre kókuszreszelék
1/2 bögre porcukor
A megsült forró tészta tetejére:
1 bögre habtejszín (nem kell felverni)
A díszítéshez::
kevés porcukor
kókuszreszelék
A méréshez használt bögre mérete 3 dl. A tojásokat egészben felverjük, majd tovább kavarjuk az 1 bögre porcukorral és az olvasztott vajjal. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert réteslisztet. Kivajazott, 20 × 30 cm-es tepsibe simítjuk, megszórjuk a fél bögre kókuszreszelékkel, majd a fél bögre porcukorral. 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Ha magas a süti, akkor tűpróbával ellenőrizzük. (Ha alacsonyabbat akartok, akkor tegyétek nagyobb tepsibe!) A megsült forró sütire az 1 bögre tejszínt rálocsoljuk, a tészta gyönyörűen magába szívja. A kihűlt tésztát szeleteljük, megszórjuk vékonyan porcukorral és kókuszreszelékkel.
A zabpehely felét ledaráljuk, összekeverjük a liszttel meg az egész zabpehellyel, a sütőporral és a kakaóporral. A margarint kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk az olvasztott csokit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRáöntjük a hab tetejére és szépen elsimítjuk, és ha kihűlt meleg késsel szeleteljük.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepesösszekeverjük majd megsütjük,ha kész elvágjuk két lapra bele a töltelék és a hűtő fel kéne a fehérjét verni és óvatosan a többivel egybe forgatni
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: Könnyű1. A puha vajat a mézzel keverjük habosra. 2. A tojássárgáját egyesével dolgozzuk hozzá. 3. Ehhez a lágy masszához keverjük a sütőporos lisztet és a fahéjat. Ha nagyon sűrű, tehe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű