Családireceptkönyv.hu

Pihe-puha sajtos pogácsa


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
25 dkg \"Vénusz sütőmargarin
1 dl olaj
1 dl tej az élesztő felfuttatásához
4-5 dkg friss élesztő
2 teáskanál cukor
3 teáskanál só
1 tojás sárgája a tésztába + 1 a teteje megkenéséhez
15 dkg reszelt sajt + 5 dkg a tetejére

Elkészítés:


A tejet langyosítsuk meg (mikroban 20 másodperc), keverjük bele a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt. 10-15 percig hagyjuk állni, amíg felfut.

A vajat olvasszuk meg egy picit (mikróban 20 másodperc), keverjük hozzá a liszhez, majd keverjük bele az olajat, a sót, a felfuttatot élesztőt és a tojás sárgáját. A végén adjuk hozzá a reszelt sajtot, és jól gyúrjuk össze. A tészta lágy lesz, de nem szabad plusz lisztet hozzáadni!!!

Pihentessük fél órát hűtőben, majd még egyszer gyúrjuk át. Nyújtsuk ki, és szaggassunk pogácsákat belőle. (Ha nincs kedvünk tésztát nyújtani, kezünkkel formázzunk apró gombócokat belőle, és azt lapogassuk ki.)

A tetejét kenjük meg tojás sárgájával, szórjuk rá a sajtot, és sütőben 180 fokon vagy gázsütőben 3-as fokozaton süssük 30 percig.

Pihe-puha sajtos pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kati
Hókifli
Hókifli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marianna
Huszár linzer
Huszár linzer

A hozzávalókat összegyurjuk diónyi golyókat formázunk, közepébe az ujjunkal mélyedést csinálunk, és ebbe lekvárt teszünk.Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Még meleg...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szilveszteri / Ischler
Szilveszteri / Ischler

A hozzávalókat osszegyúrjuk, vékony tésztát nyújtunk belőle. Kiszaggatjuk, forró sutőben megsütjük a tésztakorongokat. Lekvárral osszeragasztunk két korongot, porcukorral meghintj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes pudingos szelet
Mézes pudingos szelet

A liszt kivételével mindent egy zománcos tálba rakunk. Ezt 5 percig melegítjük gőz felett úgy, hogy szétolvadjon. Állandóan keverjük fakanállal. Ha a massza szétolvadt 25 dkg liszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk