1 csirkemell filé
2 tojás
só
(én egy pici cukrot is tettem bele)
liszt
2 dl víz
1 ek olaj
további fűszerek ízlés szerint
A csirkemell kivételével az összes hozzávalót összekeverjük. A lisztet kisebb adagokban adjuk hozzá és amikor egy közepesen sűrű palacsinta tésztát kapunk, akkor készen is vagyunk vele.
Egy kisebb tepsit sütőpapírral kibélelünk, erre öntjük a palacsinta tésztát és beletesszük a csirkemellet.
A tetejére alufóliát teszünk és 180 fokon elkezdjük sütni. Amikor a csirkefiléket látjuk, hogy fehér, akkor levesszük az alufóliát és még addig hagyom sülni, amíg egy kis színt nem kap a tészta.
A húst megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, meghintjük sóval, jól átforgatjuk, és kicsit hagyjuk lecsepegni. Bő olajat forrósítunk. Egy tálkába szórjuk a forgatáshoz a lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a csirkét teljesen kicsontozzuk, kifilézzük úgy, hogy teljesen egészben maradjon. KICSONTOZÁS MÓDJA: először levágjuk a szárnyak végét, majd kiszedjük a V csontot. Vé...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes1. A csirkét kockázzuk fel és fűszerezzük be. 2. A gombát vágjuk félbe, és szeleteljük fel. 3. Serpenyőben az olajon pirítsuk meg a húst. 4. Adjuk hozzá a gombát és a b...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézSzinte mindegy, csak a sütési technológia legyen jó! Márton nap utáni vasárnap, a búcsú napján ott várt minket az asztalon a kacsasült és a legfőbb jóság: a tömött kacsa mája....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz