Hozzávalók 3 adaghoz:
-200 ml habtejszín
-200 g görög joghurt
-70 g nyírfacukor*
-4 g zselatin
-0,5 dl hideg víz
-2 kezeletlen citrom reszelt héja
-1 citrom leve
(+1 csomag habfixáló, ha valaki biztosra akar menni).
A citromokat alaposan mossuk meg. Reszeljük le a héjukat és az egyiknek facsarjuk ki a levét. A kimért zselatint áztassuk 0,5 dl hideg vízbe és várjunk amíg megduzzad. Keverjük hozzá a joghurtot és a nyírfacukrot. Folyamatosan kevergetve hevítsük fel amíg a zselatin teljesen fel nem oldódik. FORRALNI NEM SZABAD!!! Ha ezzel kész vagyunk, keverjük bele a citromhéjat és a citrom levét, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. A hideg(!) tejszínt verjük habbá és forgassuk a citromos-joghurtos alapba. Én kézi habverővel még habosítottam egy kicsit. Töltsük kisebb poharakba és néhány órára tegyük a hűtőbe dermedni.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk hozzáadjuk a többi hozzávalót és egy könnyű tésztát gyúrunk,4 részre osztom a tepsi hátán sütöm 180 fokon, A krémhez a tejfölt a cukorral,dió...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta minden hozzávalóját tálba tesszük és tésztává dolgozzuk. A tésztát pár percre fagyasztóba tesszük, majd miután lehűlt, kibéleljük vele a kis kosár alakú sütőformákat. Font...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összekeverni és sütőpapírral bélelt sütőben 18-20 percig tűpróbáig sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben felfuttattam az élesztőt, összegyúrtam a tésztát, 1 órát!!, szigorúan betartva hagytam kelni, aztán két felé vágtam kisodortam, kakaót összekevertem xilittel, ezt rászórta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű