500 gramm zsírszegény túró
3 tojás
100 gramm zabkorpa (ezt használtam)
DW 1:4 cukor (ezt használtam)
csipet só (ezt használtam)
prézli gyanánt: rozsos abonett ledarálva, vagy diétás prézli/ korp
Az áttört túrót a többi hozzávalóval összekeverjük, majd a masszát a hűtőbe tesszük kb. 1 órára, hogy picit szilárdabb állagú tésztát kapjunk.
A masszából vizes kézzel golyókat formázunk, majd felforralt vízbe helyezzük őket (de a gombócokat ne lobogó vízbe rakd, hanem vedd lejjebb a hőfokot és úgy főzd!). Addig főzzük, amíg a golyók a víz felszínére jönnek.
A darált abonettet olívaolajon szép barnás színűre pirítjuk, és a kiszedett, lecsepegtetett gombócokat belehempergetjük.
Zsírszegény (DW porcukros) tejföllel meglocsolva tálaljuk!
A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaót és a vizet is, simára dolgozzuk. Ezt köve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a csipet sót és a vajat egy tálban összemorzsoljuk.. Ezután hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat és a sütőport. Végül keverünk hozzá egy egész t...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA kekszalaphoz a sós, pörkölt pisztáciát közepesen durvára vágjuk, a kekszet mozsárban összetörjük és egy tálban összekeverjük (vagy a kettőt késes aprítógépbe tesszük és ledarálju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű