3 tojásfehérje
5 g só (Himalaya só ITT!)
5 g sütőpor (sütőpor ITT!)
50 g víz (a tojások nagyságától függően, lehet hogy picit több vizet igényel a massza)
150 g túró
300 g nagyszemű zabpehely (durvára darálva) (M-es tojások esetén /90 g tojásfehérje/ elegendő 250 g durvára darált nagyszemű zabpehely!
A hozzávalókat összegyúrjuk, zsemléket formázunk a tésztából (aminek kissé lágynak kell lennie, nem olyan sűrű mint egy kelt tészta, de nem folyékony, könnyen formázható!), majd légkeveréses sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
10 db-ra osztva 1 db (így mini zsemléket kapunk, oszthatjuk 6-8 nagyobb darabra is):
130 kalória
21 g ch
7,2 g fehérje
2,5 g zsír
A kovász hozzávalóit este bekevered, amit zacskóba húzva pihentetsz reggelig. Másnap az összes hozzávalót - plusz liszt hozzáadása nélkül - jól bedagasztod. 40 percet keleszted,...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA kókuszzsírt, a vízzel, a sóval, a mézzel összeforraljuk majd a tűzről levéve belekeverjük a tápiókalisztet. Hagyjuk állni 3-4 percet majd a kókuszlisztet és a tojást is belekever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is 170 fokra előmelegítjük a sütőt,fontos,hogy ez legyen az első lépés!!! Ezután 45 dkg teljeskiörlésű lisztet,egy marék zabpehellyel,egy csipet sóval,1 teáskanál szódabika...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMióta van kenyérsütőgépem, abban dagasztatom a tésztát. Előtte kézi mixerrel készítettem. Lágyabb kelttésztát készítek, hagyom duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítom, ketté v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű