0,5 liter mandula tej (más tej is jó)
20 dkg datolya (mag nélkül mérve)
3 dkg gari (cassava dara)
3 dkg tápióka keményítő
1 csapott ek. vaníliás édesítő
1/4-1/2 tk. só
+
3 dl mandulatejszín (más tejszín vagy kókuszkrém is jó)
10 dkg étcsoki (tej-, cukor- és szójamentes)
6-8 dkg sós kesudió durvára törve
A datolyát, a tejet, a tápióka keményítőt, a vaníliás édesítőt, a sót és a garit tedd turmixgépbe és keverd teljesen simára. Öntsd egy kis fazékba, alacsony lángon kevergetve főzd sűrűre, akkor jó, ha picit nyúlós az állaga, mint az igazi karamellnek és sűrű. Ha kész öntsd vissza a turmixgépbe és még egyszer keverd át, így jó krémes lesz az állaga, majd tedd félre hűlni. Közben készítsd el a csoki réteget. A csokit vízgőz felett olvaszd meg, öntsd egy sütőpapírra és kend szét nagyon vékonyra, tortaszedő lapáttal nagyon egyszerű. Késsel vagy pizzavágóval vágd fel csíkokra, amikor megszilárdul a csoki, könnyű lesz eltörni. Nekem volt hely a fagyasztómban, egy tálcára tettem és betettem oda megszilárdulni. A kesudiót tedd egy zacskóba és sodrófával hengergesd át többször, hogy nagyobb darabokra törjön. Amikor a karamelles krém kihűlt, verd fel a tejszínt és forgasd össze a krémmel, kóstold meg, ha esetleg szükséges édesítheted, szerintem elég édes a datolya. Egy őzgerincformát vagy hasonló nagyságú más hosszúkás formát bélelj ki folpackkal, az aljára szórj egy réteget a kesudióból, erre kanalazz egy réteg karamellkrémet, tegyél rá pár szelet csokit, megint krémet, csokit, a közepére a maradék kesudiót és így folytasd, míg tele nem lesz a forma, a tetejére krém kerüljön. Tedd fagyasztóba 5-6 órára, ha tovább marad bent, akkor tálalás előtt 10-15 perccel vedd ki, hogy szeletelhető legyen. Borítsd egy tálcára, húzd le róla a folpackot , szeletled vékonyra.
1. Az alapanyagokat összeöntöm a gépbe és rábízom a kelesztést. 2. A muffin formát olvasztott vajjal kikenem, a tésztát kinyújtom, 12 részre osztom. 3. Óvatosan megtöltöm b...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA töltelék hozzávalóit a hab kivételével krémesre turmixolom. A lisztet a vajjal elmorzsolom,hozzáadom a többi alapanyagot ,ha szükséges tejfölt .A tészta egyik felét kinyújtom és...
Elkészítési idő: 1,5-3,5 óra Nehézség: KözepesA tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a sütőporos rizslisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsibe megsütjük. A tojássárgából, pudingporból, rizslisztből,...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a száraz hozzávalókat: az átszitált liszteket, a szegfűszeget, a fahéjat, a citromhéjat és a vaníliát. Ennek a mennyiségnek kb. a felét hozzákeverjük a kikevert vajho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű