4 tojás
5dkg darált kókuszreszelék (köszi a tippet)
4 dkg eritrit/xilit
A csokimáz:
3 dkg vaj vagy kókuszolaj
3 dkg kakaó
3 dkg xilit/eritrit
1.5 dl víz
A tojást kettéválaszjuk. Fontos,h szobahőmérsékletű legyenn,akkor szebb habunk lesz. A sárgáját a 2 dkg xilit/eritrittel habosra keverjük,a fehérjét laza habbá,majd a maradék "cukorral" keményre verjük. A sárgájához keverjük a kókuszreszeléket egy kanál fehérjehabbal,majd a többi habot is óvatosan beleforgatjuk. 20x20-as,sütőpapíros tepsibe öntjük. 10 percig 180,majd kb 20 percig 160 fokon sütjük. Kihűtjük,20 kockaára vágjuk.
A mázhoz valót összemelegítjük
A kockákat ebben megfürdetjük és kókuszreszelékben meghempergetjük.
A margarint a cukorral, a tojással és a vaníliás cukorral kikeverjük. Amikor már jó krémes állagú, hozzáadjuk a sütőporos lisztet és jól összedolgozzuk. Folpackba csomagoljuk és eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz aszalt gyümölcsöket és a mandulát (vagy diót) bedobjuk az aprítóba és hagyjuk, hogy jól összeaprítva (3perc). A banánokat villával pépesre törjük, majd beledolgozzuk először a k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajból és a finom cukorból készítsünk könnyű, lágy alapot, majd adjuk hozzá a lisztet, és gyúrjunk tésztát. Alakítsunk ki egy hosszú formát. Egy fóliára szórjunk némi cukrot, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1/2 kiló lisztből, 7 tojássárgájával, kis sóval, 3 deka, kevés tejbe áztatott élesztővel, 3 deka porcukorral, kb. 2,5 deci tejjel rétestészta keménységű tésztát gyúrunk. Jól kidolg...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes