menu

Családireceptkönyv.hu

meggyes-tejszínes pohárkrém


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1. Kekszes réteg: 2 cs kímélő csokis keksz (pl. Update)

3 ek pirított mandula szelet 5 dkg étbevonó 2. Krémes réteg: 250 g mascarpone édesítőszer ízlés szerint (pl. stevia, nyírfacukor vagy 3/4 kupak Update Lowely Sweet)

1 dl tejszín 1/2 mk vanília őrlemény 3. Meggyes réteg: 250 g kimagozott meggy 1,5 dl kevés víz édesítőszer, ízlés szerint (pl. stevia, nyírfacukor vagy Update)

Elkészítés:


Így készítsd: Törd össze a kekszet, keverd a morzsába a pirított mandula szeleteket és a lereszelt csokit. A keveréket oszd szét a poharakba.A behűtött tejszínből verj habot, és forgasd bele az édesítővel és vaníliával felturbózott mascarponéba. Ebből a krémből kanalazz egy réteget a kekszmorzsalékra, majd a poharakat tedd be a hűtőbe.

Közben magozd ki a meggyet, majd a gyümölcsöt kevés víz hozzáadásával főzd össze az édesítővel. Ha sűrűbb állagot szeretnél, adj hozzá 1 tk. tápiókakeményítőt is. Amint sűrűsödni kezd a meggyragu, húzd le az edényt a tűzről, hagyd hűlni.
A meggyragut kanalazd a sajtkrémes rétegre, és a pohárkrémet még legalább egy órára tedd vissza a hűtőbe. Tálaláskor egy-egy szem meggyel díszítsd.

meggyes-tejszínes pohárkrém

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anna
Kókuszos Krémes
Kókuszos Krémes

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Tepsis palacsinta
Tepsis palacsinta

A tojásokat felütjük, összekeverjük, majd hozzádolgozzuk a többi hozzávalót. A tésztát legalább fél óráig hagyjuk pihenni. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, ráöntjük a tésztát, é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aszalt vörösáfonyás-csokidarabos keksz recept
Aszalt vörösáfonyás-csokidarabos keksz recept

http://receptneked.hu/edes-sutemenyek/aszalt-vorosafonyas-csokidarabos-keksz/

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Foszlós kelt diós csiga (Sóbors)
Foszlós kelt diós csiga (Sóbors)

Melegítsünk fel 150 milliliter tejet (ne legyen forró), keverjük bele a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és várjuk meg, amíg felfut. A lisztet öntsük egy tálba, az ujjunkka...

Elkészítési idő: 35+30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk