menu

Családireceptkönyv.hu

Svéd zabpelyhes keksz


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


7,5 dkg vaj
1 dl cukor
1 dl zabpehely
1 dl liszt
2 ek. tej/tejszín
2 ek. méz/világos kukoricaszirup/goldenszirup
1/2 tk. őrölt gyömbér
1/4 tk. sütőpor

Elkészítés:


A vajat egy edényben megolvasztottam, majd félrehúztam a tűzről és hozzákevertem minden hozzávalót, én most mézet használtam, de lehet bármit. Cukor helyett is jó a nyírfacukor vagy por alakú édesítő, azokkal is működik a recept. Tepsit kibéleltem sütőpapírral és fél evőkanálnyi adagokat tettem távolra egymástól, én picit szétkentem őket a kanállal, de szét is terülnek, a massza elég folyékony. A recept szerint 30-35 darab lesz belőle, én nem számoltam meg, de 2-3 tepsire szükség van hozzá. 200 fokos sütőben 5-6 perc alatt szép aranysárgára sültek a kekszek, majd hagytam őket a tepsin kihűlni. De akinek van türelme, pár perc után egy evőkanál segítségével meg lehet őket hajlítani, így még jobban néznek ki. Nekem erre eddig még nem volt időm, mert gyorsan kihűlnek és akkor már nem hajlékonyak.

Svéd zabpelyhes keksz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Feketeerdő - desszert
Feketeerdő - desszert

Egy megy befőtt levével (amit 5 dl-re vízzel kiegészítünk) megfőzünk 1 vaníliás pudingport, ízlés szerinti cukorral. 5 dl tejjel szintén megfőzünk 1 vaníliás (vagy lehet tejszín...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Habcsók vagy habkarika
Habcsók vagy habkarika

A sütőt melegítsük elő 50 fokra. A tojásfehérjét vízgőz fölött kezdjük el felverni, amikor félig felverődött a verést egy pillanatra sem abbahagyva, evőkanalanként adagoljuk hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pudingos - Gyöngyi krémes
Pudingos - Gyöngyi krémes

1. A tojássárgáját a porcukorral és a vízzel habosra keverjük. 2. Hozzáadjuk a lisztet a sütőport és a kakaót. 3. A tésztát 25 percig sütjük 180 fokon. 4. Ezalatt kemén...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk