menu

Családireceptkönyv.hu

Zabpelyhes zsemle


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 tojásfehérje
5 g só
5 g sütőpor
50 g víz
150 g zsírszegény túró
300 g zabpehely (durvára darálva)

Elkészítés:


A hozzávalókat összegyúrjuk, zsemléket formázunk a tésztából (aminek kissé lágynak kell lennie, nem olyan sűrű mint egy kelt tészta), majd légkeveréses sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

10 db-ra osztva 1 db:
130 kalória
21 g ch
7,2 g fehérje
2,5 g zsír

Zabpelyhes zsemle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Sajtos túrós kifli bögrésen - éjszakai kelesztéssel
Sajtos túrós kifli bögrésen - éjszakai kelesztéssel

1. Lépés Az élesztőt és a teáskanál cukrot a langyos tejben elkeverjük, majd a többi hozzávalóval együtt kézzel vagy géppel összegyúrjuk a tésztát, majd lefedve betesszük egy éjs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Dupla sajtos bagett
Dupla sajtos bagett

Az élesztőt a vízben feloldjuk, majd az olaj kivételével az összes hozzávalóval kézi robotgéppel elkezdjük összeállítani a tésztát, végül hozzáadjuk az olajat is és még 1-2 percig...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
359. Tejes kifli
359. Tejes kifli

Az élesztőt a langyos tejben, egy csipet cukorral felfuttatjuk. Ha száraz élesztővel dolgozunk, ezt a lépést kihagyva, a liszthez keverjük az élesztőt és úgy dolgozunk vele. A l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Bodag (cigány kenyér)
Bodag (cigány kenyér)

A lisztet egy tálba öntjük, hozzámorzsoljuk az élesztőt, megsózzuk. Először a víz felét hozzáadjuk, és egy erős fakanállal elkezdjük felverni. Amikor a vizet felvette, teszünk még...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk