menu

Családireceptkönyv.hu

BEJGLI


Írta:

Elk. idő: 1,5 ÓRA
Adag: 6-8
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: ( 3 rúd van belőle )
1 pohár tejföl ( 2 dl )
1 pohár sertés zsír
2 egész tojás
3 evőkanál cukor
1 kávéskanál só
1 cs élesztő ( 5 dkg )
kb 60-80 dkg liszt
50 dkg mák
40 dkg cukor
tej
2 cs van.cukor
Ízesíteni lehet :
reszelt citromhéj

mazsola
aszalt gyümölcsök
birsalmasajt

Dió töltelék ( 3 rúdhoz )
50 dkg dió
40 dkg cukor
tej
2 cs van.cukor
Ízesíteni ugyanazokkal lehet mint a mákost.

Kenéshez :
1 tojás
Mák töltelék ( 3 rúdhoz )
50 dkg mák

Elkészítés:


Tejfölt a zsírt a tojást a cukorral és a sóval jól összekavarjuk,belemorzsoljuk az élesztőt és összegyúrjuk a liszttel.Ne túl kemény tésztát készítsünk. 3 részre osztjuk. Előre elkészítjük a tölteléket .Mákhoz vagy a dióhoz hozzáadjuk a cukrot,van.cukrot pici tejet ,ezzel az összeállítással is meg lehet tölteni, ( én nem szoktam főzni )vagy a hozzávalók között felsorolt anyagokat is hozzá lehet adni. Ki melyiket szereti belőle. Természetes ha dióst és mákosat is készítünk egy adagból a mák vagy a dió aránya változik. Kinyújtjuk a cipókat és megtöltjük tetszőlegesen. Feltekerjük ,lekenjük tojással,oldalát és a tetejét megszurkáljuk villával. és már süthetjük is kb 180 fokon

BEJGLI

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Kókuszos keksztallérok
Kókuszos keksztallérok

Verd fel a tojásokat, majd a többi hozzávalót is keverd hozzájuk. A tésztából 1-1 evőkanálnyit halmozz sütőpapírral kibélelt tepsibe, és kézzel vagy kanállal nyomkodd szét. 150 f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Diós linzer
Diós linzer

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd fél cm vastagságúra kinyújtjuk. Kiszúróval tetszőleges mintákat készítünk, a tetejét lekenjük tojásfehérjével, majd a durvára vágott, cukrozott...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Nehéz
share
Gesztenyes-bonbon (paleo)
Gesztenyes-bonbon (paleo)

A narancs héját alaposan mosd meg és reszeld le. Ezután vágd ketté, és facsard ki az egyik felét – az így kapott narancslevet is használd fel a desszert készítéséhez. Keverd össze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gergő
Kókuszos
Kókuszos

Két lapnak nyújtjuk. Az elsőre lekvárt teszünk, majd a krémet, rá a másik lapot, tetejére máz. Máz: 4 tojássárgáját 20 dkg porcukorral kikeverjük. Amíg meleg tésztára ráönteni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk